Windows Terminal dostupan preko Microsoft Store-a


Microsoft je sredinom maja 2019. najavio Windows Terminal, novu aplikaciju komandne linije koja unutar jednog, modernijeg, interfejsa objedinjuje PowerShell, CMD i WSL. Sada kojih mesec dana kasnije Preview verzija Windows Terminala stigla je i u Microsoft Store.

Korisnici koji su želeli da isprobaju Windows Terminal mogli su to činiti i do sada, ali na malčice teži način, preuzimanjem i kompaliranjem koda sa GitHub-a. Ali sada se sve svelo na par klikova mišem. Windows Terminal još uvek je u ranoj razvojnoj fazi, te je dostupna samo Preview verzija, prva stabilna koja će nositi oznaku 1.0 planirana je za ovu zimu.

Podsetimo, Windows Terminal uz gore navedene funkcije donosi i podršku za tabove, emotikone i teme. Ove poslednje omogućava svakom korisniku da Windows Terminal prilagodi prema sopstvenom ukusu, ubacivanjem pozadinske slike ili slično.U ovoj fazi nisu sve mogućnosti otključane. Za njihovo aktiviranje potrebno je ručno izmeniti JSON datoteku. Kako bi korisnicima olakšao aktiviranje novih funkcija Microsoft je složio i kratka uputstva koje možete proučiti ovde.

Da bi mogli instalirati Windows Terminal na svoje računar potrebno je imati Windows 10 i to ne bilo koju verziju, minimalno build 18362.0 ili noviji. Iz Microsoft-a poručuju kako će Windows Terminal dobivati redovite nadogradnje koje će sadržavati ne samo ispravke bugova već i nove mogućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.