Windows Terminal dostupan preko Microsoft Store-a


Microsoft je sredinom maja 2019. najavio Windows Terminal, novu aplikaciju komandne linije koja unutar jednog, modernijeg, interfejsa objedinjuje PowerShell, CMD i WSL. Sada kojih mesec dana kasnije Preview verzija Windows Terminala stigla je i u Microsoft Store.

Korisnici koji su želeli da isprobaju Windows Terminal mogli su to činiti i do sada, ali na malčice teži način, preuzimanjem i kompaliranjem koda sa GitHub-a. Ali sada se sve svelo na par klikova mišem. Windows Terminal još uvek je u ranoj razvojnoj fazi, te je dostupna samo Preview verzija, prva stabilna koja će nositi oznaku 1.0 planirana je za ovu zimu.

Podsetimo, Windows Terminal uz gore navedene funkcije donosi i podršku za tabove, emotikone i teme. Ove poslednje omogućava svakom korisniku da Windows Terminal prilagodi prema sopstvenom ukusu, ubacivanjem pozadinske slike ili slično.



U ovoj fazi nisu sve mogućnosti otključane. Za njihovo aktiviranje potrebno je ručno izmeniti JSON datoteku. Kako bi korisnicima olakšao aktiviranje novih funkcija Microsoft je složio i kratka uputstva koje možete proučiti ovde.

Da bi mogli instalirati Windows Terminal na svoje računar potrebno je imati Windows 10 i to ne bilo koju verziju, minimalno build 18362.0 ili noviji. Iz Microsoft-a poručuju kako će Windows Terminal dobivati redovite nadogradnje koje će sadržavati ne samo ispravke bugova već i nove mogućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.