Zaposleni MySpace-a su čitali privatne poruke korisnika


Puno pre noego što su Facebook, Twitter i Instagram vladali internetom, postojao je MySpace. Jedna od prvih društvenih mreža još je 2006. godine prešla granicu od 100 miliona korisnika. Međutim, prema izveštaju koji je objavio Vice, zaposleni ove društvene mreže su koristili posebno razvijen alat kako bi pratili aktivnosti korisnika.

U izveštaju piše kako su zaposleni koristili alat imena Overlord kako bi pregledavali korisničke podatke za prijavu kao što su lozinke i korisnička imena. Takođe, Overlord je zaposlenima omogućavao pristup i privatnim porukama koje su korisnici razmenjivali.

Iako je prvobitna namena ovog alata bila moderiranje sadržaja na društvenoj mreži te pružanje potrebnih informacija nadležnim telima, zaposleni su ga koristili kako bi špijunirali svoje bivše partnere.

Hemanshu Nigam, koji je od 2006. do 2010. godine bio zadužen za bezbednost društvene mreže MySpace, za Vice je pojasnio kako svaka društvena mreža ima takav alat kako bi mogla pristupiti podacima koji bi mogli otkriti više o nekim zlonamernim aktivnostima.

Nigam je takođe napomenuo da je upravo on radio na tome da se podaci korisnika što bolje zaštite nakon što se pridružio kompaniji, a zaposleni koji su uhvaćeni na delu su odmah dobili otkaz te im je onemogućen pristup alatu.

Portparol MySpace-a je za Vice rekao da alat još uvek postoji, ali da su njegove sposobnosti uveliko ograničene te da se svaki zahtev za uvidom u podatke dokumentuje kako bi se izbegla zloupotreba.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.