5 dolara mesečno za Firefox bez oglasa


Večni "rat" između profitabilnog Interneta i onog koji je slobodan od oglasa teško da će ikada završiti sa nekim pobednikom, ali se sve više radi na različitim idejama kompromisa koji bi našao pravu meru i za jedno i za drugo. Google-ov Chrome tako sve češće blokira web reklame koje nisu u skladu s pravilima "dobrih oglasa" i smišlja kako bi puni adblocker dao na raspolaganje samo onima koji plate – a na sličnu ideju došli su i u Mozilli.

Njihov novi Firefox, koji je još u fazi pripreme, trebao bi da ima ugrađen adblocker i tako pružati bolje iskustvo surfovanja, ali to će isto tako i koštati. Za pretplatu u iznosu od 4,99 dolara mesečno korisnik bi dobio novu verziju Firefox-a i web koji je u potpunosti "očišćen" od reklama. Uz to, ova verzija Firefox-a će za navedenu cenu omogućiti pristup inače naplatnim sadržajima.

"Ostvarili smo partnerstva sa nekima od najboljih izdavača na svetu kako bismo vam doneli bolje iskustvo novinarstva", kažu iz Mozille. Novac koji se prikupi od pretplata biće podeljen i s tim izdavačima, najavili su. Uz to, pretplatnici će imati na raspolaganju i audio verzije tekstova iz istih izvora, kao i posebnu aplikaciju za pronalaženje novog kvalitetnog sadržaja, te nekoliko korisnih dodataka za sinhronizaciju rada koji nisu dostupni u "običnom" Firefox-u.

Za sada preuzimanje ove verzije nije omogućeno, ali svi koji su zainteresovani za plaćanje ovakvog web browsera svoj interes mogu iskazati ispunjavajući kratki upitnik, pa će im se dojaviti čim im Mozilla bude spremna da uzme novac za novi Firefox.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.