Amazon Music raste brže od vodećeg Spotify-ja


Spotify je kao što je poznato već neko vreme vodeći na tržištu servisa za streamovanje muzike, dok ga Apple Music prati u stopu (na američkom tržištu je čak i vodeći).

Ali, manje je poznato kako na tržištu ubrzano raste još jedan igrač. Prema pisanju Financial Times-a, Amazon-ov servis za streamovanje muzike Amazon Music raste vrlo brzo, čak i brže od vodećeg Spotify-ja.

Tokom 2018. godine Amazon Music je zabeležio rast od 70% na brojku od 32 miliona pretplatnika. U istom razdoblju Spotify je zabeležio rast od 25%, koji je zajedno sa Apple Music-om još zasta ispred Amazon-ovog servisa, ali nastavi li se ovakav rast Amazon Music bi u budućnosti mogao da postane ozbiljna konkurencija.

Amazon Music svoj rast temelji na svojoj liniji Echo pametnih zvučnika uz optimizovanu Amazon Music Unlimited uslugu. Takođe, računaju na nešto stariju populaciju s obzirom da oko 14% njihovih korisnika ima više od 55 godina, za razliku od Spotify-ja gde korisnici stariji od 55 godina čine samo 5% ukupne baze korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.