Dizajn iPhone-a XI je još jednom potvrđen


Jedan od najpopularnijih YouTuber-a u tehnološkom svetu, Marques Brownlee, predstavio je na svom kanalu fizičke modele iPhone-a koji bi se trebao pojaviti tokom septembra ove godine. Do sada smo o novim modelima slušali razne spekulacije i leakove, videli smo slike i detaljne rendere, a na temelju njih nastali su i modeli koje je Brownlee recenzirao. Njegovo uplitanje u ovu priču može značiti samo jedno – sada je sigurno da će iPhone 11 (ili XI, ili kako god ga nazivali) izgledati upravo ovako.

Popularni MKBHD prikazao je gotovo sve što do sada znamo: identične dijagonale kao i kod poslednjih modela, te najveću promjenu u vidu trostruke kamere i velike kvadratne "grbe" na zadnjoj strani. I sam je naglasio da mu se ne dopada kako je Apple zamislio izbočinu za kamere, a jedino oko čega nije siguran jeste hoće li ona biti u boji kućišta ili potpuno crna.



3D Touch biće najverovatnije izbačen, procesor će biti brži, i dalje će se iPhone spajati Lightning a ne USB-C kablom, i tako dalje, velikih novosti nema mnogo. Čak ni iskusnom tech recenzentu kao što je Brownlee nije potpuno jasno kako će Apple "prodati" ovogodišnje modele. Ovo im je, naime, prvi put u istoriji da nakon tik-tak ciklusa, tj. osnovnog i "S" modela, ne predstavljaju potpuno novi dizajn uređaja već se vraćaju treći put na staro – nešto što je nazvao tik-tak-tak.

Što se tiče softverskih noviteta niti tu nema mnogo tajni. iOS 13 beta je već u javnosti, tako da Tim Cook nema baš mnogo toga čime bi se mogao pohvaliti na pozornici Steve Jobs Theatrea u septembru. Ili se varamo? U svakom slučaju biće zanimljivo videti kako će se Apple postaviti prema novom modelu, i, naravno, kako će prodajni rezultati ovogodišnjih iPhone-a izgledati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.