Facebook korisnicima želi da bolje objasni njihova prava i kako zarađuju milijarde


Tokom godina korišćenja Facebook-a mnogo se toga činilo prilično mutnim – način na koji mreža iskorišćava podatke korisnika, kakve sve dozvole imaju oglašivači, mogu li se i kako izbrisati profili na i slično. Nakon brojnih kritika korisnika, ali i pritiska regulatornih tela u poslednjih godinu dana kompanija je preduzela neke korake kako bi njeno korišćenje bilo što transparentnije te kako bi korisnici što jednostavnije mogli da upravljaju svojim ličnim podacima.

Krajem prošle nedelje iz Zuckerbergove kompanije najavili su kako će uskoro nadograditi postojeće Uslove pružanja usluge kako bi korisnicima dodatno približili i objasnili njihova prava pri korišćenju Facebook-a. Nadogradnja postojećih uslova rezultat je brojnih razgovora sa predstavnicima regulatornih tela i organizacija za zaštitu potrošača, ali treba napomenuti kako se sa promenom Uslova pružanja usluge neće menjati dosadašnja politika kompanija, već je primarni cilj samo dodatno upoznati korisnike sa načinom rada Facebook-a, objavili su na službenom blogu kompanije.

Novi uslovi za korišćenje te društvene mreže stupiće na snagu poslednjeg dana jula i uticaće na sve korisnike mreže širom sveta, a iz Zuckerberg-ove kompanije napominju kako će i dalje raditi na poboljšanju uslova i načina na koji korisnici što jasnije mogu da razumeju načine poslovanja Facebook-a, deljenja sadržaja te načine na koje korisnici mogu da kontrolišu sve što objavljuju na toj društvenoj mreži.

Jedna od stvari na koju će Facebook obratiti posebnu pažnju jeste upoznavanje korisnika sa načinom na koji kompanija zarađuje te će detaljnije objasniti kako prihode dobijaju najviše od prodaje oglasnog prostora organizacijama i kompanijama. Jasno, očekujemo da će korisnike još bolje upoznati sa načinima na koji iskorišćavaju njihove privatne podatke kako bi što preciznije plasirali te oglase.

Takođe, dobićemo i više informacija o uklanjaju sadržaja kojim se krše prava korišćenja mreže, kao i informacije o intelektualnom vlasništvu sadržaja koji se objavljuje na Facebook-u te kako korisnici imaju pravo na sadržaj koji objavljuju, ali Facebook-u daju pravo na prikazivanje tog sadržaja sve dok ga sami korisnici ne izbrišu sa mreže. Trebali bi saznati i dodatne informacije o tome šta se dogodi kada izbrišemo fotografije i video zapise koje smo ranije objavili na Facebook-u te druge stvari koje bi nam trebale pomoći u boljem razumevanju ove društvene mreže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.