Facebook ponovno eksperimentiše sa novim aplikacijama


Ko se još seća aplikacije Paper kojom je Facebook hteo da konkuriše Flipboard-u? Ili aplikacije Moments koja je trebala da posluži za deljenje fotografija? Oba ova primera, a bilo ih je još, stigla su iz Facebook-a koji svim silama pokušava stvoriti novu "viralnu" aplikaciju kojom bi privukao nove korisnike. Nekoliko prošlih pokušaja je propalo, ali u Zuckerbergovoj društvenoj mreži ne odustaju.

Sada su najavili kako će u narednim nedeljama biti lansirano još nekoliko aplikacija pod "etiketom" NPE Team, from Facebook (NPE, ako ste se pitali, znači New Product Experimentation). Ove aplikacije će biti usmerene ka komunikaciji i stvaranju veza među korisnicima, ali kroz sasvim nova iskustva korišćenja. Aplikacije će se vrlo brzo menjati i prilagođavati, a isto tako i gasiti ako ne budu dobro prihvaćene.

Osnovna namena novih aplikacija za samu kompaniju biće ispitivanje želja potrošača. Kroz ova samostalna rešenja planiraju im davati razna iskustva i funkcionalnosti na probu, te videti šta od svega "prolazi" kod publike. Iz naučenog će potom proizaći globalna strategija, kažu iz Facebook-a.

Sve aplikacije biće dostupne u App Store-u i na Google Play-u, kao i u obliku web aplikacija, ali neće sve biti dostupne svima – dostupnost će varirati od slučaja do slučaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.