Gallery Go je Google-ova laganija verzija Photos aplikacije


Google nastavlja sa razvojem "olakšanih" (lite) verzija svojih standardnih aplikacija (Files, Google Go) koje su namenjene njihovoj Android Go platformi.

Kako se radi o platformi za slabije uređaje i tržišta zemalja u razvoju ne čudi da je Google odabrao upravo Nigeriju kao mestu gde će predstaviti Gallery Go, laganu verziju Google-ove Photos aplikacije za obradu i skladištenje fotografija od koje pozajmljuje većinu funkcionalnosti.

Postoji mogućnost automatskog organiziranja fotografija, postoje alati za automatsku modifikaciju i optimizaciju fotografija s time da je sve to smešteno unutar aplikacije koja je veličinom zauzima puno manje prostora u odnosu na klasičnu Google Photos aplikaciju (zauzima samo 10 MB).

Gallery Go se takođe može pohvaliti i mogućnošću automatske organizacije fotografija čak i kada internet veza nije dostupna, a aplikaciju je moguće bez problema koristiti i kada je instalirana na spoljnu memoriju mobilnog uređaja (na microSD kartice).

Automatsko podešavanje fotografija može se iskoristiti za podešavanje razine svetline i kontrasta te dodavanje raznih filtera. Gallery Go aplikacija već je dostupna u službenoj Google Play prodavnici te radi na svim uređajima od inačice Android 8.1 Oreo pa nadalje, s time da opcija automatske organizacije fotografija prema osobama nije dostupna na svim tržištima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.