Google Photos dobija ručno tagovanje lica i filtriranje nedavno postavljenog sadržaja


Korisnici Google-ovog servisa za skladištenje, obradu i deljenje fotografija Google Photos, uskoro mogu da očekuju novosti što se tiče samog servisa.

Voditelj projekta razvoja servisa, David Leab, naveo je planirane novine na Twitter-u te od korisnika zatražio mišljenje i povratnu informaciju.

Među novostima koje se spominju je i mogućnost ručnog upravljanja procesom tagovanja osoba odnosno njihovih lica što dosad nije bilo moguće, a dodala bi se i dugo tražena opcija "Recent Uploads" koja će na jednom mestu okupiti nedavno uploadan sadržaj (opcija već postoji u web verziji, a uskoro će biti dostupna i verziji za mobilne uređaje odnosno u Photos aplikaciji).

Takođe, u svim verzijama trebala bi da bude dostupna opcija promene datuma na fotografijama, što do sada nije bilo prisutno na Android uređajima. Trebala bi da bude dodata mogućnost brisanja fotografije iz Photos servisa kada se ona pregledava u albumu (za sada ju je u albumu moguće samo ukloniti ne i obrisati) te označavanje fotografija u albumu koji se deli sa drugim korisnicima. Najavljena je i mogućnost isključivanja sinhronizacije sniaka ekrana na pametnim telefonima kompanije Samsung.

Leab je najavio kako će njegov tim uzeti u obzir i neke predloge koje su putem Twitter-a dali i sami korisnici ali nije hteo da obeća da će te opcije zaista jednom biti implementirane u servis.

Neki od predloga korisnika su automatsko brisanju duplih fotografija, dodavanje tagova sa geolokacionim informacijama za pojedinu fotografiju, prikaz informacija o fotografijama o prezentacijskom načinu rada te mogućnost automatskog brisanja loše snimljenih fotografija (s nekim očitim problemima kao što je zamućenje i loše osvetljenje).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.