Google priprema novu društvenu mrežu pod nazivom Shoelace


Kompanija Google radi na novoj društvenoj mreži, aplikaciji Shoelace čiji je cilj organizovanje lokalnih događaja i aktivnosti.

Aplikacija se koristi tako što korisnik unese svoje interese te omogući preporučivanje niza lokalnih aktivnosti koje se nazivaju Loops. Korisnik može da organizuje sopstvene događaje, a tu je i mapa za pregled lokacija i opcija potvrde dolaska na Loopse drugih ljudi.

Shoelace aplikacija stiže nekoliko meseci nakon što je Google ugasio svoju društvenu mrežu Google+, do sada najozbiljniji pokušaj izgradnje društvene medijske platforme. Međutim, Shoelace nije zamišljen kao rival Facebook-u, nego ima mnogo manje ambicije i "nišani" Facebook-ovu funkciju Events.



Nova aplikacija je slična Schemeru, još jednoj eksperimentalnoj aplikaciji za organizovanje događaja koju je Google pokrenuo 2011. godine. I ova aplikacija je ugašena nakon samo tri godine.

Trenutno je Shoelace u fazi testiranja na pozivnicu, ali je moguće ispuniti formular kako bi se dobio pristup. Naravno, potreban je Google nalog za prijavu.

Za sada je aplikacija dostupna na područiju New Yorka, ali će se uskoro proširiti SAD-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.