Google testira play/pause dugme za video u Chrome-u


Kompanija Google bi uskoro u svoj browser Chrome mogla da doda dugme koje bi omogućilo puštanje i pauziranje videa iz bilo kojeg taba.
Razvojna verzija Chrome-a Canary poseduje mogućnost pod nazivom Global Media Controls, a kada je aktivna, pojavljuje se play ikonica do URL-a pored bookmark zvezdice ukoliko imate video pokrenut u bilo kojem tabu. Kada kliknete na dugme, veće opcije kontrole se pojavljuju i omogućavaju pauziranje, puštanje, preskanjanje i vraćanje videa unazad bez potrebe za otvaranjem taba u kojem se video nalazi.

Ova mogućnost bi mogla da bude posebno korisna za zaustavljanje dosadnih automatskih videa ili za kontrolu YouTube videa u drugom tabu. Takođe, bila bi to odlična promena s obzirom da je Google nedavno uklonio mogućnost mutiranja tabova klikom na ikonicu zvučnika iako još uvek možete desnim klikom na tab trajno mutirati web stranicu. Opcija Global Madia Control je svestranija, posebno za korisnike YouTube-a, a nećete morati ni zatvarati druge tabove sa automatskim videom.

Opcija kontroliše audio i video sadržaj, ali za sada ne na svakoj web stranici. Ipak, treba imati u vidu da je opcija još uvek u ranoj fazi testiranja pa nema sumnje da će uskoro funkcionisati savršeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.