Google Translate donosi podršku za instantni prevod putem kamere za srpski


Google. Translate je već dugi niz godina jedan od najboljih alata za brzo prevođenje iz jednog jezika u drugi, sa podrškom za preko stotinu njih.

Google je u ovu aplikaciju nedavno uveo mogućnost instantnog prevođenja putem kamere, odnosno proširene stvarnosti, no broj podržanih jezika bio je ograničen.

Vremenom se njihov broj postupno povećavao, ali sada je Google objavio kako je u dodao 60 novih jezika, među kojima je i srpski. To znači da ćete od sada npr. u Portugalu znakove i natpise na portugalskom moći direktno da prevedete na srpski ili bilo koji od podržanih jezika, a u ovom trenutku njihov broj prelazi stotinu.

Pored toga, Google je u najnovijoj verziji Prevodioca omogućio prevođenje svih jezika jedan u drugi na tri načina. Instantno, što znači da će se prevod na ekranu pojaviti u stvarnom vremenu. Drugi način je "Scan", koji omogućava prethodno skeniranje teksta i potom ispis prevoda, dok je treći način "Import". Ovaj drugi omogućava prevođenje teksta kojeg ste prethodno fotografisali aplikacijom kamere vašeg uređaja.

Ništa manje nije važan ni podatak da je smanjivanje grešaka povećano za preko 50%.

Osim srpskog, na popisu novih 60 jezika nalaze se još hrvatski, slovenski, bosanski i makedonski jezik. Celi popis podržanih jezika pogledajte ovde.

Imajte na umu da najnovija verzija aplikacije ne mora svima nužno biti dostupna odmah, ali će svakako biti kroz sledećih nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.