Hotelski lanac Marriott kažnjen zbog krađe podataka


Britanski regulator ICO ovih dana izrekao je dve velike kazne vođen evropskom regulativom o zaštiti podataka. Prva se odnosila na British Airways koji je prošle godine bio žrtva hakerskog napada. Oni će zbog nedovoljne brige o privatnim podacima svojih putnika verojatno morati da plate 183 miliona funti. Po istim pravilima evropskog GDPR-a britanski Information Commissioner's Office sada je kaznio i hotelsku grupaciju Marriott.

Njima je od 2014. do 2018. godine ukradena velika količina privatnih podataka. Kompromitovano je ukupno 399 miliona gostiju ovog hotelskog lanca i svih hotela iz njihove grupacije (kao što su Westin, Le Méridien i Sheraton) u celom svetu, a kazna po GDPR-u takođe nije mala. Britanski regulator odredio je da je Marriott zbog propusta u čuvanju podataka dužan platiti 99,2 miliona funti.

30 miliona oštećenih gostiju bili su rezidenti 31 zemlje članice Evropskog ekonomskog područija, pa se kazna pre svega odnosi na curenje njihovih privatnih podataka. Iz Marriotta su poručili kako će na ovu odluku uložiti žalbu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.