Huawei-jev CEO tvrdi kako će HongMeng OS biti brži od Android-a


Kada su počeli Huawei-jevi problemi sa američkom Vladom i zabranom kupovine američkih tehnologija iz kompanije je stigla vest kako već par godina rade na zamenskom operativnom sistemu za svoje mobilne uređaje, uključujući u to i njihove laptop računare.

Podsetimo, reč je o Huawei-jevom operativnom sistemu HongMeng OS, koji će na pojedinim tržištima nositi naziv ARK OS. Već neko vreme se zna kako će ova alternativa Google-ovom Android-u moći pokretati i aplikacije koje su izvorno pisane za Android. Zadnjih meseci stizale su različite informacije o ovom operativnom sistemu uključujući i one koje su govorile kako je HongMeng OS osetno brži od Android-a, i do 60%.

Taj navod je ovih dana potvrdio i sam CEO kompanije Huawei, Ren Zhengfei, u intervjuu za francuski časopis LePoint. Zhengfei je ponovio kako će njihov OS biti brži od Google-ovog, ali je i dodao kako će biti brži i od Apple-ovog macOS-a, jer će u softverskoj obradi podataka kasniti manje od 5 ms. Najzanimljiviji deo intervjua je zapravo onaj u kojem Zhengfei otkriva gde će se HongMeng OS koristiti. Osim u od ranije poznatim uređajima poput telefona i laptop računara, Huawei-jev OS pokretaće i routere, tablete, ali i servere u data centrima.

Iako je SAD nedavno ublažio svoj stav oko prodaje američkih tehnologija kineskim kompanijama u Huawei-ju su odlučili nastaviti sa razvojem sopstvenog OS-a, iz razloga što žele u budućnosti manje da zavise o Google-u. Tako je barem izjavio njihov CEO u intervjuu za časopis LePoint.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.