Huawei-jeva američka filijala Futurewei otpušta 70% radnika


Glasine o otpuštanjima u Huawei-jevoj američkoj filijali Futurewei Technologies, koju je nedelju dana dana naveo Wall Street Journal, pokazale su se kao istina.

Kompanija Futurewei Technologies je prema navodima nekolicine radnika koje prenosi CNBC u ponedeljak najavila otpuštanja, s time da je lista sa imenima oko 600 odnosno 70% od ukupno 850 radnika kompanije koji će biti otpušteni navodno poslata iz Huawei-jeve centrale u Kini (tu informaciju iznose spomenuti radnici kompanije). Svi otpušteni radnici dobiće otpremninu i neke druge dodatne beneficije koje nisu specifikovane.

Osim procesa otpuštanja Huawei će ugasiti sve projekte kao i istraživanja i razvoj novih tehnologija.

Podsetimo, Futurewei Technologies je Huawei-jeva filijala u SAD-u koja je zadužena za istraživanje i razvoj novih tehnologija koja je do sada bila zaslužna za više od 2100 patenata sa područija kao što su telekomunikacije, kamere i 5G mreže.

Ističe se i saradnja sa nekoliko američkih univerziteta, a sam Futurewei Technologies trenutno ima urede u Silicijumskoj dolini te u širem područiju američkih gradova Seattlea, Chicaga i Dallasa. Huawei za sada nije izdao nikakvo službeno saopštenje o otpuštanjima u svojoj američkoj filijali.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.