Iscurelo 250 GB podataka iz brazilske banke


Bezbednosni stručnjaci iz kompanije Data Group otkrili su ranjivost u serverima koju su napadači iskoristili kako bi ostvarili pristup do podataka korisnika više lokalnih banaka u Brazilu.

Iako je broj pogođenih još uvek nepoznat, poznato je da je iscurelo oko 250 GB podataka vezanih uz korisnike više banaka, iako brazilska internetska stranica The Hack, koja je prva prenela informacije o incidentu, navodi kako je najveći deo podataka vezan uz lokalnu kompaniju Banco Pan koja se nalazi u gradu Fortalezi u pokrajini Ceará.

Podaci uključuju skenirane dokumente poput ličnih karti te dokumenata koji su sadržali adresu te niz poverljivih podataka korisnika.

Kompanija Banco Pan se odmah ogradila od incidenta navodeći kako je njihov sistem siguran te da je za curenje podataka odgovorna partnerska kompanija koja nudi usluge kredita za penzionere. U prilog ovoj tvrdnji ide činjenica kako su u curenjem podataka pogođeni najviše korisnici ove starosne grupe.

Dodali su kako kompanije sa kojima sarađuju prikupljaju podatke o korisnicima pre nego što dođe do sklapanja ugovora te da su curenjem podataka objavljeni upravo ti podaci.

Obavezali su se na poduzimanje odgovarajućih mera kako bi sprečili daljnje curenje podataka te identifikovali kako je do curenja došlo.

Sve je veći broj incidenata koji uključuju curenje podataka, a posebno se ističu oni u kojima partnerske kompanije budu žrtve incidenata zbog nedovoljno visokih bezbednosnih standarda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.