Microsoft Teams popularniji od Slack-a


Microsoft je u novembru 2016. godine predstavio tada novu uslugu – Microsoft Teams. Godinu dana kasnije objavljeno je kako je istu prihvatilo više od 50.000 organizacija širom sveta. Microsoft Teams omogućava timovima da na jednom mestu okupe ljude, razgovore i sadržaje kako bi im međusobna saradnja bila što jednostavnija.

Osim standardnih kancelarijskih alata poput Word-a, Excel-a, PowerPoint-a, SharePoint-a i OneNote-a Microsoft Team sadrži i aplikaciju za chat kojom je moguće obavljati audio i video pozive putem telefona i drugo. Sada dve godine kasnije nakon što je Microsoft Team postao dostupan svim korisnicima Office 365 iz Microsoft-a stiže informacija kako je njihova usluga postala popularnija od konkurentskog Slack-a.

Microsoft navodi kako Microsoft Teams na dnevnoj bazi koristi više od 13 miliona korisnika. Na nedeljnoj i više, 19 miliona korisnika. U zadnje dve godine osetno se povećao i broj organizacija koje su prihvatile ovu uslugu, sa 50.000 na više od 500.000.

Ali, Microsoft se ne može previše opustiti. Uprkos tome što je prestigao Slack, isti mu je još uvek za petama. Prema podacima iz aprila 2019. godine, Slack je na dnevnoj bazi koristilo 10 miliona korisnika, što je samo tri miliona manje. Konačna razlika u broju korisnika je možda čak i manja, jer Slack od aprila nije osvežavao podatke o broju aktivnih korisnika.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.