Netflix beleži nešto slabiji drugi kvartal


Popularni servis za streamovanje video sadržaja Netflix čini se u poslednje vreme ima problema sa privlačenjem novih pretplatnika.

Na globalnom nivou broj pretplatnika je tokom drugog kvartala rastao, ali u puno manjem odnosu u odnosu na ranija predviđanja. Ali, tokom spomenutog kvartala po prvi put od 2011. godine zabeležen je pad broja pretplatnika na američkom tržištu.

U brojkama, Netflix je tokom drugog kvartala zabeležio 2,7 miliona novih pretplatnika (u odnosu na predviđenih 5 miliona) i izgubio 126.000 pretplatnika na američkom tržištu.

Netflix-ov glavni izvršni direktor, Reed Hastings, kao krivce za ovakve rezultate izdvaja povećanje cene pretplate i manjak originalnog sadržaja. Ističe se kako ni na jednom tržištu nisu postignuti očekivani rezultati, ali odstupanja od predviđenog posebno su vidljiva na tržištima koje beleže porast cena pretplate (povećanja nisu uvedena na svim tržištima).

Osim navedenog, pad broja pretplatnika je i rezultat nedavnih događaja na tržištu streamovanja video sadržaja obeleženog pojavom niza novih streaming servisa iza kojih stoje kompanije kao što su Disney, Warner i Apple.

Ti servisi predstavljaju ili će predstavljati konkurenciju Netflix-u sa sopstvenim ekskluzivnim sadržajem. Primer je Marvel-ov sadržaj koji je nekad bio jedna od posebnosti Netflix-a, a s obzirom da je Disney vlasnik Marvel-a od 2019. godine, Marvel-ov sadržaj postaje ekskluziva novopokrenutog servisa Disney+.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.