Nokia 9.1 PureView stiže do kraja godine sa Snapdragon-om 855 i 5G podrškom


Internet stranica NokiaPowerUser piše o nasledniku Nokia 9 PureView pametnog telefona koji je predstavljen na ovogodišnjem MWC-u i temeljio se na Snapdragon 845 čipu.

Novi model trebao bi da dobije ime Nokia 9.1 PureView što je glasina koja se temelji na politici imenovanja ostalih Nokia pametnih telefona koju sprovodi kompanija HMD Global. Na tržištu se očekuje krajem ove godine odnosno tokom četvrtog kvartala.

Što se tiče funkcija novog pametnog telefona spominje se Qualcomm-ov Snapdragon 855 čip, instalirani operativni sistem Android Q te čak i podrška za 5G mobilne mreže. Glavna uzdanica prvog modela bila je njegova peterostruka zadnja kamera (dve RGB i tri monohromatske kamere), dok bi što se tiče novog modela HMD Global mogao da poradi na kvalitetu fotografija snimljenih u uslovima slabijeg osvetljenja i video snimaka.

Što se tiče ekrana nije isključeno da će Nokia 9.1 PureView imati notch ili otvor (rupu) u ekranu za selfie kameru kako bi se počeo prostor za ekran. Sve navedeno o ovom uređaju za sada ne predstavlja nikakvu službenu informaciju već to treba posmatrati kao glasinu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.