Nokia predstavila dva nova 4G feature telefona


Finska kompanija HMD Global obnovila je svoju ponudu feature phone mobilnih uređaja sa još dva modela.

Prvi predstavljeni uređaj je Nokia 105 (četvrta generacija tog modela i naslednik modela iz 2017. godine) sa kućištem od polikarbonata, 1,77-inčnim QQVGA ekranom, 4 MB RAM-a, 4 MB interne memorije (što je dovoljno za skldištenje 2000 kontakata i 500 SMS poruka), izmjenjivom baterijom od 800 mAh (autonomija od 25,8 dana u standby načinu rada) te Nokia Series 30+ softverskom platformom.

Tu je i FM radio, svetiljka, micro USB priključak i 3,5-milimetarski priključak. U prodaju stiže sa cenom od 25 evra u plavoj, ružičastoj te crnoj boji.

Nokia 220 4G je drugi predstavljeni uređaj (na fotografiji na početku ovog teksta) te se ističe po podršci za 4G mobilne mreže, VoLTE pozive te predstavlja modernu verziju uređaja predstavljenog još 2014. godine. Ima 2,4-inčni QQVGA ekran, 16 MB RAM-a, 24 MB interne memorije za skladištenje podataka, VGA kameru sa LED flashom, MP3 player, FM radio za koji nisu potrebne slušalice, podršku za Bluetooth 4.2 i 3,5-milimetarski priključak.

Tu je i internet browser Opera Mini, kao i Facebook i Twitter aplikacije. Izmenjiva baterija od 1200 mAh puni se putem micro USB priključka te pruža autonomiju od 27 dana u standby načinu rada. U prodaju dolazi u crnoj i plavoj boji sa još nepoznatom cenom.

Oba predstavljena uređaja imaju podršku za dve SIM kartice (nano i micro formati), ali postoji i verzija sa podrškom za samo jednu SIM karticu.


Nokia 105

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.