Note 10+ će podržavati 45W brzo punjenje, ali brzi punjač koji se kupuje odvojeno?


Nedavno se pojavila veća količina različitih informacija o brzini punjenja nadolazećeg Samsung-a Galaxy Note 10, odnosno Note 10+. Jedni izvori su tvrdili da će uređaj podržavati 45W brzo punjenje, što bi predstavljalo odmak od trenutnih 18W na Note-u 9, da bio drugi tu glasinu ubrzo opovrgli, pružajući dokaze o tome kako će desetka ipak stići sa 18W punjačem.

Sad se ispostavlja da su i jedni i drugi bili u pravu, jer prema najnovijim informacijama ispada da će uređaj u osnovi podržavati 45W tehnologiju brzog punjenja, ali će se u prodajnom pakovanju isporučivati stari 18W punjač. Novi, jači punjač, Samsung će navodno prodavati odvojeno, i to po ceni od 50 evra, što je pomalo nalik Apple-ovoj politici.

Naravno, direktno poređenje sa Apple-om je neumesno, jer sa iPhone-om kojeg inače ceni preko 1000 evra, Apple isporučuje sramotno slabi 5W punjač, dok jači, tj.30-watni, odvojeno prodaje za 49 dolara.

Kako će se ova priča na kraju završiti, teško je predvideti. Politika opremanja prodajnog pakovanja može da zavisi i o regionu, ali je svakako pozitivno to što će Samsung napokon uhvatiti korak sa konkurencijom i ponuditi tehnologiju brzog punjenja koja odgovara današnjim standardima, a znamo koliko su oni u međuvremenu porasli.

Tako bi Samsung Galaxy Note 10+ svoju 4000 mAh (ili jaču) bateriju 45W punjačem mogao napuniti za otprilike sat vremena, što će biti skoro dvostruko brže od aktuelnih modela, pa makar uz doplatu. S druge strane, proizvođači poput Huawei-ja i OnePlus-a svoje 30W, odnosno 40W brze punjače isporučuju u prodajnom pakovanju, pa bi smo istu politiku rado videli i od Samsung-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.