Prvi iPhone bez zuba stiže sledeće godine


Apple će svoj prvi iPhone bez notcha ili bilo kakvog drugog useka u ekranu predstaviti na jesen sledeće godine – ovu informaciju je u javnost pustio ko drugi nego analitičar Ming-Chi Kuo. O ovogodišnjim iPhone-ima gotovo se sve već zna pa je interes svih već usmeren na 2020. godinu kada bi Apple trebao da značajno promeni izgled svojih telefona.

Do sada smo već čuli nagađanja ili polu-proverene informacije o tome da će 2020. godine najveći iPhone biti još veći, a najmanji nešto manji, kao i da će svi modeli imati akustični Touch ID senzor otiska prsta ispod celog ekrana. Sada pak Kuo govori i da će sledeće godine barem jedan od predstavljenih modela biti potpuno bez notcha, ili pak da će notch biti sveden na najmanju moguću meru.

Ovime bi se Apple uključio u trku koju su razni Android modeli započeli još prošle godine, a ona se vrti oko toga ko će pre ponuditi telefon sa ekranom preko cele prednje strane, sa što manjim urezom za kameru ili pak bez njega.

Nakon sledeće generacije, tek 2021. godine sva tri iPhone-a u ponudi trebala bi da imaju ekrane bez notcha, sa kamerom koja će biti smeštena ispod delimično prozirnog panela – nešto što su Oppo i Xiaomi predstavili već ove godine.

Apple će, naravno, dosta zakasniti sa uklanjanjem velikog notcha, što mu neće biti prvi put. Ali, poznavajući njih, moguće je da će njihovo rešenje biti nešto drugačije i da će postaviti nove trendove, kao što je, uostalom, bilo i sa notchem – koji niko nije uzimao za ozbiljno dok ga Apple nije ugradio u iPhone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.