Renderi potvrdili konačni oblik ovogodišnjih iPhone-a


Bliži se septembar, mesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove iPhone. Nekada se znalo da će naredna generacija jedne godine biti samo inkrementalna nadogradnja u "S" model, a da će godinu nakon toga uslediti lansiranje telefona sa novom brojčanom oznakom i sasvim novoga dizajna. Međutim, tome u poslednje vreme nije tako, pa je Apple od iPhone-a 6 do 8 zadržao gotovo identičan spoljni izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i sa "X" generacijom.

Ostvare li se predviđanja svih relevantnih analitičara i leakera, nakon modela X i XS, ove godine bi se trebali pojaviti modeli XI (ili 11), koji će izvana ponovno izgledati gotovo jednako kao prethodnici. Imaće tek "ružnu grbu" odnosno udvostručeno izbočenje sa spoljne strane unutar kojeg će se smestiti ne dve, nego tri kamere, odnosno dve umesto jedne kod XR modela.



To potvrđuje i Slashleaks, koji donosi 3D rendere sva tri ove godine očekivana modela – naslednika iPhone-a XS, XS Max i XR. Nazvali su ih XI, XI Max i XIR. Na renderima se ne vidi, ali manja promena bi mogla zahvatiti zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutno i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledavanjem rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promena na boku uređaja. Prekidač za stavljanje uređaja u bešumni način rada imaće novi dizajn, kao na slici dolje, i to će biti zadnja promena na kućištu nove generacije iPhone-a.



Kad je reč o promenama specifikacija, i dalje se očekuje brži procesor, nešto brža WiFi (6) veza, dok podrške za 5G neće biti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.