Samsung Galaxy Fold ipak stiže u septembru


Nakon mnogih nagađanja, a često i proturječnih glasina, Samsung je juče i službeno objavio da Galaxy Fold stiže u septembru. Podsetimo, prvi Samsung-ov preklopni smartfon sa savitljivim ekranom, koji je u prodaju trebao da stigne krajem aprila, zakazao je već na prvim testovima odabranih medija.

Novinari su na silu skidali foliju sa ekrana, misleći da se radi o klasičnoj zaštitnoj foliji, ali ispostavilo se da je ona bila njegov sastavni deo. Nezavisno od toga, pojavili su se i drugi problemi sa ekranom, pa su svi testni primerci povučeni nazad u bazu na proučavanje i usavršavanje.

Tako sada saznajemo da će Galaxy Fold ipak stići na police prodavnica, a promene u odnosu na inicijalne primerke su sledeće:

– Sporni gornji zaštitni sloj sada je proširen skroz do ivice kućišta, dajući do znanja da se radi o sastavnom delu ekrana, odnosno kako korisnici ne bi bili dovedeni u zabludu, kao što se proletos dogodilo novinarima.

– Celo kućište je dodatno zaštićeno od prašine, a preklopni mehanizam dodatno učvršćen.

– Ispod ekrana su ugrađeni su dodatni metalni delovi kako bi ojačali njegovu celokupnu strukturu.

– Prostor između svijajućeg mehanizma i ekrana je dodatno smanjen

U Samsung-u navode da će Galaxy Fold u septembru biti dostupan "na određenim tržištima", što ostavlja prostora za nagađanje kad ćemo i hoćemo li ga uopćšte ugledati u Srbiji.

Negde u isto vreme bi i Huawei trebao da započne sa prodajom njegovog Savitljivog telefona Mate X, koji se za razliku od Samsung-ovog Galaxy Fold-a savija na suprotnu (spoljnu) stranu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.