Samsung otpušta i provodi rekonstrukciju poslovanja u Indiji


Indijske dnevne novine Economic Times predstavile su izveštaj prema kojem se Samsung priprema na rekonstrukciju svojeg poslovanja na indijskom tržištu, što uključuje i određena otpuštanja.

Problem za Samsung na tom tržištu predstavlja žestoka konkurencija u vidu kineskih proizvođača mobilnih uređaja koji postaju sve dominantniji na velikom indijskom tržištu, a problem predstavlja i internet prodaja pametnih telefona i televizora koja je podbacila u odnosu na očekivanja južnokorejske kompanije.

Prema istraživanju kompanije Counterpoint, Samsung je trenutno na drugom mestu što se tiče online prodaje pametnih telefona sa udelom od 15%, dok se Xiaomi nalazi na prvom mestu sa udelom od 45%.

Prema neimenovanim izvorima iz samog Samsung-a, biće otpušteno oko 1000 zaposlenih. Otpuštanja se odnose na odele istraživanja i razvoja, marketinga, prodaje, proizvodnje i korporativne komunikacije.

Poslovanje Samsung-a na indijskom tržištu planira se poboljšati okretanjem prema određenim prioritetima kao što je otvaranje najveće svetske fabrike za proizvodnju mobilnih uređaja te investicije u 5G mobilne mreže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.