Trump je ukinuo ban Huawei-ju


Kada se radi o američkom predsedniku Donaldu Trumpu, ništa nas više ne može iznenaditi, pa nas je i vest o tome da je odlučio da dopusti američkim kompanijama saradnju sa Huawei-jem više nasmejala nego šokirala.

Iako niko ne zna što je tačno tokom pregovora sa kineskim predsednikom na skupu G20 u Osaki nateralo Trumpa da znatno ublaži (ako ne i ukine) ban Huawei-ju pre nego je stupio na snagu, činjenica je da su na njega puno veći pritisak napravile američke kompanije poput Intel-a i Microsoft-a nego kineska vlada.

To znači da je do američkog predsednika napokon doprlo da će velike američke IT kompanije izgubiti veliki novac ako neće smeti da prodaju hardverske komponente i softver Huawei-ju i ako će im biti nabijene velike takse i porezi za saradnju sa kineskim kompanijama, pa se nakon njihovog zajedničkog lobiranja odlučio posuti pepelom i doneti još jednu kontradiktornu odluku.

Time je jasno pokazao da trgovinski rat sa "ICT Kinom" nema nikakve veze sa kineskom špijunažom Amerikanaca kroz njihove uređaje, već je stvar upravo onakva kao što smo znali od početka - čisto ekonomske prirode.

To znači da je neko očito Trumpu pokazao brojke na papiru koje ukazuju da pad zarade američkih dobavljača komponenti ne može nikako biti pozitivna stvar po američku privredu, bez obzira što bi kineske kompanije pretrpele puno veću štetu.

Naravno, ovo ne znači da se Kina i Amerika sada ponovno vole i da će između njih cvetati ruže. jer je Trump poznat po impulsnim potezima i izjavama, pa ne bi bilo ništa čudno da ponovno promeni mišljenje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.