U prvoj polovini godine na mobilne aplikacije utrošeno gotovo 40 milijardi dolara


Kompanija Sensor Tower analizirala je vrednost i trendove na tržištu aplikacija za dva najpopularnija mobilna operativna sistema, Android i iOS.

Istraživanjem koje je uključivalo preuzimanja sa službenih prodavnica aplikacija Google Play i App Store utvrđeno je kako su korisnici na mobilne aplikacije samo u prvoj polovini ove godine potrošili 39,7 milijardi američkih dolara.


Kako je reč o podacima koji su za 15% veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine u drugoj polovini 2019. godine kao i u čitavoj 2019. godini kao takvoj valja očekivati rekordnu potrošnju na mobilne aplikacije.

Korisnici Apple-ovog iOS sistema zabeležili su potrošnju od 25,5 milijardi američkih dolara putem App Store-a (13% više u odnosu na prvu polovinu prošle godine), dok su Android korisnici imali potrošnju od 14,2 milijarde dolara (rast od 20% u odnosu na prvu polovinu prošle godine).

Najveća potrošnja što se tiče aplikacija zabeležena je u sektoru igara koji beleži potrošnju od 29,6 milijardi američkih dolara.

U prvoj polovini godine zabeleženo je 56,7 milijardi preuzimanja aplikacija (11,2% više u odnosu na prvu polovinu prošle godine) od čega 42 milijarde otpada na Android aplikacije, a na iOS 14,2 milijardi preuzimanja. Ipak uprkos manjem broju preuzimanja iOS aplikacije i dalje beleže prihode koji su dvostruko veći u odnosu na Android aplikacije.

Pet najčešće preuzimanih aplikacija na obe platforme su redom WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook, TikTok i Instagram.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.