Usporena proizvodnja Galaxy Note 10 telefona zbog trgovinskog rata Japana i Južne Koreje


U zadnje vreme puno se piše o trgovinskom ratu između Japana i Južne Koreje koji je započeo zbog međusobnih prepirki dve zemalje oko događaja u Drugom svetskom ratu, a koji je kulminirao početkom meseca kada je Japan službeno uveo određene restrikcije koje su znatno otežale izvoz određenih hemikalija u Južnu Koreju.

Reč je o hemikalijama koje se smatraju ključnima u proizvodnji elektronskih uređaja. Iako je bilo informacija kako trgovinski rat barem u početku neće previše uticati na južnokorejske proizvođače pojavile su se informacije kako ipak već postoje određene poteškoće.

Prema pisanju Korea Heralda, Samsung ima određene poteškoće upravo zbog spomenutog trgovinskog rata. Problem je u proizvodnji 7-nanometarskog Exynos 9825 čipa koji će se ugrađivati u buduću Galaxy Note 10 seriju uređaja čiji se službeno predstavljanje očekuje 7. avgusta (a isporuke će krenuti kasnije tokom istog meseca).

Proizvodnja Exynos 9825 čipa navodno je zbog trgovinskog rata već redukovana za 10%, ali reč je o kratkotrajnim poteškoćama koje će biti rešene nakon prilagođavanja proizvodnje novim uslovima već sledećeg meseca. Većina svetskih tržišta dobiće verziju Galaxy Note 10 uređaja upravo sa Exynos čipom, dok je za tržišta poput američkog predviđena verzija sa Snapdragon 855 čipom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.