Vodafone pokrenuo game streaming servis za mobilne igre


Game streaming je jedna od vrlo obećavajućih stvari u gamingu, ali ne mislite da na tome rade samo Microsoft, Google i Sony za PC igre i high-end konzolaške naslove, jer je sada u Velikoj Britaniji u saradnji sa teleoperaterom Vodafone-om pokrenut servis pod nazivom Hatch koji je namenjen game streamingu igara za pametne telefone i funkcioniše isključivo na novoj Vodafone-ovoj 5G mreži pomoću nekog od za sada retkih podržanih 5G telefona.

Slično kao što funkcionišu drugi servisi tipa Google Stadia, Hatch vam takođe omogućava da plaćanjem mesečne pretplate igrate veliki broj premium naslova bez instalacije.

Usluga će koštati 6,99 britanskih funti mesečno, a za te pare ćete imati pristup u više od 100 igara među kojima su Monument Valley, Hitman Go, Badland i veći broj Angry Birds naslova te neke ekskluzive za Hatch platformu.

U ponudi se nalazi i posebna sekcija za dečje igre, a čak i oni koji neće da plate pretplatu moći će da imsju pristup u nekih 20 naslova.

Osim 5G podrške za telefon koji se može spojiti na Hatch ne traže neke velike hardverske zahteve, što znači da je dovoljno imati Android 6.0 i više od 1 GB RAM memorije, a kažu da će raditi i na nekim Android televizorima i set-top boxevima. Rekli bismo da 5G dolazi na velika vrata u gaming i ovo bi možda moglo da postane trend.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.