ZTE ima patent za smartphone sa sekundarnim ekranom


Kineska kompanija ZTE je svojim najnovijim patentom oživela ideju sekundarnog ekrana na mobilnom uređaju.

Prema pisanju holandske internet stranice Mobielkopen, ZTE je podneo zahtev za zaštitom patenta koji opisuje pametni telefon sa vrlo tankim ivicama oko ekrana i bez notcha ili bilo kakvog otvora za selfie kameru.

Dok drugi proizvođači rešavaju problem smeštaja selfie kamere rešenjima kao što su slider mehanizam ili pak mehanizam u kojem selfie kamera iskače iz kućišta pod potrebi, ZTE u slučaju patenta pribegava nešto drugačijem rešenju.

Za okidanje selfie fotografija koristi se zadnja glavna kamera i to u kombinaciji sa sekundarnim manjim ekranom koji se takođe nalazi sa zadnje strane te će poslužiti kao neka vrsta ogledala. Slični koncept sa sekundarnim ekranom bio je primenjen u Pro 7 i Pro 7 Plus pametnim telefonima kompanije Meizu koji su se na tržištu pojavili 2017. godine.

Patentirani pametni telefon kompanije ZTE dizajnom dosta podseća na budući Samsung Galaxy Note 10 sa vrlo tankim ivicama oko ekrana s time da je sa donje strane uređaja u odnosu na ostale strane uređaja nešto veći no još uvek prilično minijaturna ivica. Sličnost je vidljiva i u zadnjoj kameri sa nekoliko modula smeštenih u uspravnom rasporedu.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.