Apple, navodno, ozbiljno radi na preklopnim iPhone-ima i iPad-ima


Američki CNBC objavio je podatak koji se pojavio u investicionom savetniku analitičarske kuće UBS, a koja navodi da bi Apple u naredne dve godine mogao da predstavi svoje prve preklopne mobilne uređaje. Da celi koncept bude zanimljiviji, UBS je sproveo i anketu među korisnicima Apple-ovih uređaja koja je pokazala da bi ova tehnologija iz njih mogla "izvući" dodatan novac.

Analitičari tako kažu da će Samsung, nakon što se Galaxy Fold pojavi na tržištu, verovatno preuzeti ulogu lidera na polju preklopnih telefona, ali Apple neće dugo čekati. U kompaniji već rade na konceptima telefona i tableta sa preklopnim ekranima i mogli bi ih službeno predstaviti već sledeće godine, iako realnije izgleda mogućnost da prvi preklopnici iz Cupertina svetlo dana ugledaju 2021. godine. Isto tako verovatnije je da će se prvo pojaviti preklopni iPad, a tek nakon njega i iPhone sa sličnom tehnologijom.

Smatra se da bi odlaganje predstavljanja iPhone-a omogućilo Apple-u daljnji razvoj i snižavanje cene – koje će na kraju biti presudno u širokom prihvatanju preklopnih telefona od strane kupaca. Najverovatnije će, kažu, korisnici u Kini prvi prihvatiti preklopne ekrane jednako kako su u prošlosti počeli prihvaćtati velike ekrane na telefonima, a koji su danas standard u svetu.

Zanimljivo, anketa koju je UBS proveo među korisnicima Apple-ovih proizvoda kaže kako je njih oko trećine zainteresovano za preklopne modele – čak u tolikoj meri da bi za njih platili značajno više. Korisnici u proseku očekuju da bi preklopni telefon mogao da košta 400-500 dolara više od običnoga, a ako je reč o Appleu tada su spremni platiti i do 600 dolara više kako bi kupili telefon sa preklopnim ekranom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.