Apple ponovo pokušava da smanji zavisnost o Samsung-ovim ekranima


Kako piše japanski Nikkei Review, Apple je u fazi intenzivnog testiranja OLED ekrana kineskog proizvođača BOE, koji bi trebao da bude najveći dobavljač ekrana za generaciju iPhone uređaja predviđenu za 2020. godinu.

BOE Technology Group kineska kompanija je koja već proizvodi ekrane za iPad i MacBook od 2017. godine, a sarađuje i sa Huawei-jem, za kojeg proizvodi ekran za preklopni Mate X. BOE je kao i mnoge druge kineske kompanije subvencionisan od strane kineske vlade, a postoji rizik da kompanija bude dodata na listu entiteta kao Huawei, što će značajno otežati joj poslovanje, navodi Nikkei.

Izveštaj navodi da bi BOE-ov OLED ekran mogao da bude 20% jeftiniji od Samsung-ovog ekrana, a ako zadovolji Apple-ove standarde kvalitete, trebao bi biti ugrađen na generaciju iPhone uređaja za 2020. godinu. Tada bi navodno i najjeftiniji model (iPhone XR 2020. ili kako god ga Apple nazove), trebao imati OLED ekran.

Apple već godinama pokušava da smanji zavisnost svoje logistike o Samsung-ovim komponentama, ali za sada bez velikog uspeha. Budući da je ekran najskuplji deo uređaja (procena od 120 dolara za iPhone XS MAX), prelazak na ekrane kineskog BOE-a kao najvećeg dobavljača imao bi da bude uticaj na Apple-ovu maržu te bi bio udarac Samsung-u, kao trenutnom najvećem dobavljaču ekrana za iPhone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.