Avio kompanije zabranjuju MacBook laptopove


U junu ove godine Apple je pokrenuo program zamene MacBook laptopova nakon što je otkriveno da neki 15-inčni uređaji prodavani između septembra 2015. i februara 2017. dolaze sa baterijama koje se pregrejavaju.

Pre nekoliko nedelja počeli su stizati izveštaji u kojima se navode slučajevi eksplozija i požara baterija tih modela, pa su neke aviokompanije odlučile da uvedu restrikcije oko njihovog unošenja u avione.

To je prva učinila kompanija Virgin Australia, koja je na svojoj stranici o opasnim predmetima navela da se MacBook-ovi ne smeju unositi u avione u predatom prtljagu, već isključivo u ručnom i to se odnosi na sve modele Apple-ovih laptopova.

S druge strane Singapore Airlines i Thai Airways su u potpunosti zabranili unos MacBook-ova u svoje avione, osim ako putnik priloži potvrdu da je baterija verifikovana kao bezbedna ili zamenjena od strane proizvođača.

U sledećim danima očekuje se da restrikcije na unos MacBook-ova uvedu i druge avio kompanije, ali za očekivati je da će one to većinom sprovoditi u stilu Virgin-a, odnosno da neće jedino dozvoliti unos u predatom prtljagu, s obzirom da tamo eventualne požare nije moguće jednostavno ugasiti kao u ručnom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.