Huawei Mate X stiže sa poboljšanim hardverom


Huawei je nedavno odložio puštanje Mate-a X u prodaju sve do novembra. Ali, čini se kako razlog tome nisu problemi sa preklopom i ekranom, to je čini se rešeno, već neočekivana nadogradnja hardvera.

Izvor navodi kako će Mate X na tržište stići sa novim, Kirin 990, procesorom koji službeno još uvek nije predstavljen. Ali, na njega neće trebati dugo čekati, jer će se na njemu temelji i uređaji iz nove serije Mate 30.

Dodatno, Mate X dobiće i novije kamere, pa će tako umesto senzora iz serije Mate 20, dobiti senzore iz novije serije P30. Time će glavna kamera umesto RGB filtera imati Quad-Bayer filter sa RYYB rasporedom boja koji će omogućiti prodor do 40% više svetla u odnosu na RGB.

O promeni ostalih specifikacija za sada nema informacija pa je za verovati kako će one ostati iste. Pri tome mislimo na RAM (8 GB), skladišni prostor (512 GB), bateriju (4.500 mAh) i drugo. Takođe, očekuje se da će i cena od 2.299 evra ostati ista, uprkos poboljšanom hardveru. To bi u neku ruku bilo i malo iskupljenje kupcima zbog kašnjenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.