Huawei predstavio EMUI 10 temeljen na Androidu Q


Nedugo nakon predstavljanja nove open source platforme HarmonyOS, Huawei je službeno lansirao i EMUI 10, svoju najnoviju nadogradnju interfejsa temeljenu na Android-u Q. Ovo ujedno znači da se Huawei ne odriče Android-a, naprotiv, jer je potpuno jasno da mu je i dalje potreban, dok lansiranje Harmony-ja zapravo upućuje na postupno širenje na više vrsta uređaja i predstavlja početak stvaranja novog eko-sistema koji bi trebao da objedini više vrsta uređaja, uključujući i smartfone.

EMUI 10 bi na P30 seriju trebao stići 8. septembra, verovatno u beta verziji, no izvesno je da će Google otprilike u isto vreme lansirati stabilnu verziju Android-a Q, što upućuje na mogućnost da će Huawei P30 Pro biti među prvima koji će se vrteti na najnovijem Android-u.

EMUI 10.0 sam po sebi donosi novosti kao što je dark mode u celom sistemu, dakle u svim menijima, a dodata je i podrška za multi-screen, ali i interoperabilnost sa Windows-om. Prema najavama iz Huawei-ja, možemo očekivati svojevrsno povezivanje bežičnim putem i funkcionalnost sličnu Samsung-ovom DeX-u.

Od trenutno poznatih detalja, EMUI 10 donosi još brži GPU Turbo, ali ne treba zanemariti ni novi "HMS Core", koji bi trebao da predstavlja alternativu Google-ovoj Play services platformi u slučaju nove eskalacije trgovinskog rata Kine i SAD. Naime, HMS Core bi trebalo da osigura novu prodavnicu aplikacija sa odgovarajućim API-jima, koji bi za zadatak imali nesmetan eventualni prelazak na već spomenuti HarmonyOS.

Popis uređaja koji će dobiti novi EMUI 10 sledi u nastavku:

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Pro
Huawei PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
Huawei P smart 2019
Huawei P smart+ 2019
Huawei P smart Z
Huawei Mate 20 X
Huawei Mate 20 X (5G)
Huawei P20 Pro
Huawei P20
Huawei Mate 10 Pro
Huawei PORSCHE DESIGN Mate 10
Huawei Mate 10
Huawei Mate 20 lite
HONOR 20 Lite
HONOR 20
HONOR 20 PRO
HONOR View20
HONOR 10 Lite
HONOR 10
HONOR 8X

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.