iOS 12 početkom avgusta stigao do 90%


Apple više-manje redovito objavljuje mesečne izveštaje oko zastupljenosti pojedinih verzija mobilne platforme iOS. Ponekad zna i da preskoči poneki mesec, ali to obično čini u slučaju kada u zadnjih 30 ili više dana nije bilo znatnijih promjena na "iOS" lestvici.

Prema ovomesečnom izveštaju vidljivo je kako je iOS 12 nastavio povećavati svoju prednost nad starijim inačicama, iOS 11 i stariji. Naime, u majskom izveštaju Apple je otkrio kako je iOS 12 dostigao zastupljenost od 85%, odnosno toliki je procenat mobilnih uređaja kompanije Apple imalo instaliranu najnoviju verziju mobilnog operativnog sistema.

Sada, nekih tri meseca kasnije, iOS je uspeo da dobije 5% novih korisnika i povećati svoju zastupljenost na 90%. Apple na svojim internet stranicama navodi kako je ovaj rezultat postignut zahvaljujući mobilnim uređajima koji su proizvedeni u zadnje četiri godine. Kada se u računicu uključe i modeli stari pet i više godina, tada je iOS 12 na 88%.

U oba slučaja iOS 11 ima jednaku zastupljenost – 7%, dok se starije verzije kreći između 3% i 5%, zavisno od starosti uređaja. Navedeni podaci datiraju od 6. avgusta, a dobijeni su na temelju pristupa Apple-ovoj prodavnici mobilnih aplikacija – App Store-u.

S druge strane, Google i dalje ćuti. Podsetimo, nakon višemesečnnog ćutanja (zbog radova na sistemu za obradu podataka) i ne otkrivanja prihvaćenosti Android-a Pie, Google je za vreme I/O 2019 konferencije objavio kako je Android Pie tek neznatno prešao 10%, tačnije kako se nalazi na 10,4% aktivnih Android uređaja. Budući da je od prošle objave prošlo tri meseca za zaključiti je kako se zastupljenost Androida Pie u navedenom razdoblju i nije znatno povećala, što bi mu na kraju moglo osigurati i titulu najlošije prihvaćene verzije Android-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.