iPhone 11 doneće mnoga razočarenja?


Manje od mesec dana je ostalo do službenog predstavljanja nove generacije iPhone-a, za koju još ne znamo kako će biti nazvana. Neslužbeno koristimo imena iPhone 11 iPhone XI, ali moguće je da će Apple potpuno promeniti nomenklaturu, budući da je ova u poslednjoj generaciji bila prilično zbunjujuća.

S druge strane, sve je više glasina o samim karakteristikama uređaja, koje nažalost nisu obećavajuće. Osim bubrega na poleđini, koji će sadržati prilično nezgrapno dizajniran modul kamere, spekulacije sada sugerišu da će izostati mnogi očekivani pomaci u funkcionalnom smislu.

Iako bi baterija jednog (verovatno većeg) modela trebala da bude prilično masivna, tj. kapaciteta 3969 mAh, što je za iOS prilično izdašno, čini se da će prodajno pakovanje zadržati spori 5W punjač, a jači 18W će, po starom dobrom običaju, trebati posebno kupiti. Mala uteha kupcima će biti dostupno reverzibilno bežično punjenje, kojeg bi i Apple u najnovijoj generaciji iPhone-a mogao  da implementira.

Ako je verovati najnovijim glasinama, sledeće razočarenje će biti zadržavanje 64 GB interne memorije u početnom modelu, iako u Android taboru već i višestruko jeftiniji modeli sada započinju sa 128 GB. Treba li uopšte spominjati novi Samsung Galaxy Note 10 koji u osnovnoj verziji nudi 256 GB skladišnog prostora?

Treća, i po nama najgora stvar o kojoj se nagađa je zadržavanje Lightning ulaza za punjenje, umesto prelaska na USB-C standard kojeg već nekoliko godina koriste Mac računari, ali i novi iPad-i.

Ukoliko se ove glasine ostvare, moći ćemo da konstatujemo da je Apple zaista izgubio kompas, zato iskreno verujemo da se to neće dogoditi.

Pozitivne promene možemo očekivati na područiju kamere koja će stići u trostrukom izdanju, ali to je samo hvatanje koraka sa konkurencijom, odnosno daleko od postavljanja standarda i novih trendova u industriji. Ipak, treba pričekati službeno predstavljanje i videti koje će funkcionalnosti nova trostruka kamera doneti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.