iPhone navodno dobija in-screen čitač otisaka prstiju tek 2021. godine


Nakon što Android korisnici već neko vreme imaju na raspolaganju čitače otisaka prstiju ugrađene u ekrane, počinju da kruže glasine kako bi i Apple mogao u revijalnom vratiti svoj Touch ID.

Naime, poznati analitičar i wannabe prorok, Ming-Chi Kuo, predviđa da će Apple čitače otisaka prstiju ugrađene u ekran isporučiti u iPhone-u tek 2021. godine, čime će za Android taborom poprilično kasniti.

Inače, pokazalo se da mnogi korisnici zapravo i nisu preterano oduševljenji Face ID sistemom, odnosno da bi želeli da imaju izbor, odnosno vrate se na stari dobri Touch ID.

Naravno, Apple uvek može zaigrati na "reinventing" kartu, odnosno poboljšati postojeće rešenje, ali s obzirom na strelovit napredak i rast kineskih proizvođača, bojimo se da mu je sada i u tom domenu ostalo malo manevarskog prostora.

Istini za volju, početkom godine procurela je vest kako je Apple patentirao "All-display fingerprint sensor", što sugeriše da će ceo ekran biti osetljiv na otisak vašg prsta, a to znači da će brzina i preciznost zaista biti podignuti na jedan viši nivo.

Možda će ova tehnologija kasniti uspravo iz tog razloga, ali poznavajući Apple, veliki napredak će biti ako u iPhone-u 11, kojeg će službeno predstaviti za nekih mesec dana, u prodajno pakovanje ubaci barem 15W punjač, kako bi i njegovi korisnici po tom pitanju napokon izašli iz kamenog doba, a na "reinvented Touch-ID" rado ćemo pričekati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.