Kompanija Bang & Olufsen traži kupca


Danski proizvođač high-end elektronskih uređaja Bang & Olufsen nalazi se u finansijskim poteškoćama koje su vodstvo kompanije primorale na potragu za kupcem koji bih ih mogao izvući iz krize.

Informaciju da se kompanija prodaje potvrdio je sam glavni direktor Bang & Olufsen-a, Ole Andersen, prilikom intervjua za danski finansijski dnevni list Dagbladet Børsen. Anderson spominje i loše finansijske rezultate kompanije te izdvaja dva problema u protekloj godini.

Problem je predstavljanje vrlo malog broja novih proizvoda i sprovedeni zahtevni proces rekonstrukcije čitave mreže kompanije za prodaju i distribuciju njihovih proizvoda.

Treba spomenuti kako je Bang & Olufsen pre tri godine odbio ponudu za preuzimanje kompanije koja je stigla od kompanije Sparkle Roll u vlasništvu kineskog milijardera Qi Jianhonga.

Problemi Bang & Olufsen-a samo su nastavak kriznog razdoblja za evropske proizvođače elektronskih uređaja koji je nedavno kulminirao prestankom proizvodnje i aktivnosti u nemačkoj kompaniji Loewe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.