Kuo: Sva tri iPhone-a za 2020. imaće 5G podršku


Poznati analitičar Ming-Chi Kuo vraća se sa još jednim svojim predviđanjem vezanim za kompaniju Apple. Ovaj put se radi o jednom revidiranom predviđanju zbog nedavnog službenog preuzimanja Intelovog odeljenja za modeme upravo od strane kompanije iz Cupertina.

Prethodno predviđanje navodi kako će 2020. godine Apple predstaviti dva modela sa podrškom za 5G mreže (5,4-inčni i 6,7-inčni model), dok bi treći 6,1-inčni početni model trebao da ima samo podršku za klasične 4G mreže.

Pod uticajem pre spomenute akvizicije Kuo menja svoje prethodno predviđanje te sada tvrdi kako će sva tri modela iPhone-a koja se pojave na tržištu sledeće godine imati 5G modem, uprkos činjenici da se prvi Apple-ov sopstveni 5G modem očekuje tek 2021. godine. U međuvremenu Apple će se oslanjati na 5G modeme kompanije Qualcomm.

Postoje dve različite verzije odnosno projekta vezana za 5G iPhone uređaje, kod jednog projekta razvijaju se uređaji koji podržavaju spektar milimetarskih talasa (mmWave) i spektar ispod 6 GHz čime je osigurana podrška za američko tržište.

Drugi projekat uključuje 5G iPhone sa podrškom samo za spektar ispod 6 GHz što na krjau pruža mogućnost smanjenja cena uređaja u odnosu uređaje iz prvog projekta s obzirom da se radi o sporijoj 5G mreži u odnosu na mmWave 5G mreže. Kuo međutim naglašava kako Apple možda nema dovoljno razvojnih resursa za ostvarivanje oba projekta u predviđenom roku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.