Na tržištu pametnih satova dominira Apple


Strategy Analytics donosi sveže podatke o stanju na tržištu pametnih satova, koje za razliku od pametnih telefona i tablet uređaja i dalje nezaustavljivo raste. U drugom je kvartalu ove godine isporučeno 12 miliona pametnih satova, što je rast od 44% u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Tržištem dominira kompanija iz Cupertina, tokom drugog kvartala isporučila je 5,7 miliona primeraka Apple Watch sata što je dovoljno za tržišni udeo od gotovo 50% (tačnije 46,40%). Za poređenje, tokom drugog kvartala prošle godine Apple je isporučio 3,8 miliona Apple Watch satova te imao tržišni udeo od 44,40%.

Na drugom se mestu nalazi Samsung sa 2 miliona isporučenih pametnih satova, u odnosu na 900.000 satova isporučenih u drugom kvartalu prošle godine. Tržišni udeo južnokorejske kompanije popeo se sa prošlogodišnjih 10,5% na sadašnjih 15,90%.

Na trećem se mestu nalazio Fitbit koji je isporučio manje pametnih satova u odnosu na prošlu godinu (sa 1,3 na 1,2 miliona isporučenih pametnih satova), a tržišni udeo američke kompanije je s prošlogodišnjih 15,20% pao na 9,80%. Veliku konkurenciju Fitbitu sa svojim proizvodima pruža kompanija Apple (u premium segmentu), ali i kompanije Samsung, Garmin i Fossil u segmentu proizvoda za zdravlje i fitness.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.