Nokia produžila softversku za starije uređaje na 3 godine


Tvorac Nokia uređaja finska kompanija HMD Global najavila je produživanje softverske podrške za modele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8, predstavljene 2017. godine, čija je dvogodišnja podrška po pitanju ažuriranja trebala da se završi ove godine.

Nokia 3, 5 i 6 prvi su telefoni kompanije HMD Global, a predstavljeni su na MWC-u 2017. godine. Tada je Nokia Mobile obećala dvogodišnju softversku podršku za sve svoje uređaje, u što su mnogi sumnjali, a sada idu korak dalje i produžuju tu podršku na tri godine. Nokia 8 predstavljena je tokom leta iste godine, a u 2017. još je predstavljena i Nokia 2, koja neće dobiti produženje podrške, nego će njen softverski životni vek završiti u novembru ove godine.

Bezbednosna ažuriranja u trećoj godini softverske podrške Nokia Mobile isporučivaće na tromesečnom nivou. To znači da će vlasnici Nokije 3, 5, 6 i 8 svako tri meseca dobiti ažuriranje koje se sastoji od svih bezbednosnih ažuriranja iz prethodna tri meseca. Tromesečni način isporučivanja ažuriranja za Nokiju 3 počinje u septembru ove godine, a podrška završava u septembru 2020. godine, dok za Nokiju 5, 6 i 8 režim tromesečnih ažuriranja kreće od oktobra ove godine, a softverska podrška završava u oktobru 2020. godine.

Svakako dobar potez finskog proizvođača, koji je pokazao da je moguće redovno ažurirati i uređaje niže cenovne kategorije, što mnogi proizvođači izbegavaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.