Pola vremena online provodimo na računaru, a pola na telefonu


Podaci istraživačke kuće GlobalWebIndex pokazuju kako ove godine korisnici Interneta širom sveta pola vremena koje provedu online to čine na računaru, a pola na telefonu. Ova se slika značajno promenila u poslednjih šest godina, koliko se ovo istraživanje sprovodi. 2013. godine isti podaci su pokazivali kako prosečan korisnik Interneta u svetu online na ovaj ili onaj način provede oko šest sati dnevno – međutim, tek četvrtina tog vremena (tačnije 27%) odlazila je na surfovanje preko mobilnog telefona.

Razvoj mobilnih telefona sa sve većim ekranima, bržim browserima i uopšteno prilagođavanje weba za surfovanje putem mobilnih uređaja trendovi su koji idu ruku pod ruku sa pruduženjem vremena provedenog uz telefon. Tako je od 2013. do danas vreme prosečnog dnevnog surfovanja na telefonu više nego udvostručeno.

2019. godine, tako, prosečan korisnik na telefonu surfuje 3 sata i 23 minuta, dok za računarom provede 3 sata i 27 minuta dnevno. Zaključak koji se može izvući iz ovih podataka jeste da je mobilno korišćenje Interneta nakon više godina rasta dostiglo desktop surfovanje, a čini se i kako će nastaviti da raste.

U istom promatranom razdoblju vreme provedeno za računarom smanjilo se za oko jedan sat dnevno, ali ukupno vreme provedeno online je sa šest naraslo na gotovo sedam sati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.