Sami ćemo birati internet pretragu za Android


Nakon što je Evropska komisija prošle godine žestoko kaznila Google sa 5 milijardi dolara zbog toga što je iskoristio svoju tržišnu dominaciju, prisiljavajući proizvođače Android telefona da na svoje uređaje predinstaliraju Google-ove aplikacije među kojima je i njegova internet pretraga, Google je sada odlučio da promeni tu praksu.

Svi korisnici novih Android telefona u Evropskom privrednom prostoru EEA (koji obuhvata nešto više država nego EU), uskoro će prilikom aktivacije uređaja dobiti "ekran izbora", na kojem će im osim Google-a biti ponuđeno još nekoliko interent pretraga među kojima će moći da odaberete jednu za koju žele da im bude "defaultna".

Kako bi došao do popisa od dodatna 3 "search providera" koji će biti u ponudi za Chrome ili drugi browser, Google će u razdoblju od 1. januara do 31. decembra 2020. u svakoj državi članici EEA regiona sprovoditi takmičenje na kojima će proizvođači davati svoje ponude. Nakon toga Google će odabrati najpovoljnije ponuđače, odnosno one kompanije koje će Google-u ponuditi najviše novca da ih uključi u ovaj program za ulazak na "listu odabira".

Moramo priznati da nam ovo baš i ne deluje previše OK, jer postoji velika mogućnost da oni koji ponude najviše novca neće biti i oni koji imaju i najbolje pretrage. Nekako bi bilo poštenije da se umesto aukcija sprovedu ankete među samim korisnicima Android telefona.

Više detalja potražite na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.