Samsung i Xiaomi rastu na tržištu pametnih telefona


Kompanija Canalys donosi izveštaj o stanju na tržištu pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine, sa posebnim osvrtom na evropsko tržište.

Ono prema Canalysu stagnira, uz izuzetak kompanija Samsung i Xiaomi koje beleže rast isporuka pametnih telefona. Vodeći Samsung je tako tokom drugog kvartala isporučio 18,3 miliona pametnih telefona u odnosu na prošlogodišnjih 15,3 miliona isporučenih pametnih telefona (rast od 20%).

Za uspeh i rast tržišnog udela južnokorejske kompanije sa prošlogodišnjih 33,9 na 40,6% posebno je zaslužna njihova obnovljena Galaxy A serija pametnih telefona (modeli Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A40 i Galaxy A50 kao model sa najviše isporučenih primeraka na evropskom tržištu).

Iako se nalazi na četvrtom mestu u Evropi, Xiaomi takođe beleži uspeh što se tiče isporuka, isporučeno je 4,3 miliona pametnih telefona što je rast od 48% na godišnjem razini te je ostvaren tržišni udio od 9,6%.

Na drugom i trećem mestu na evropskom tržištu pametnih telefona nalaze se kompanije Huawei i Apple koje su zabeležile pad isporuka na godišnjem nivou od 16 odnosno 17%. Huawei je ostvario tržišni udeo od 18,8%, dok je Apple imao tržišni udeo od 14,1%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.