Službeno predstavljen etički smartphone Fairphone 3


Već smo pisali kako holandska kompanija Fairphone priprema treću generaciju svog etičkog pametnog telefona Fairphone. Sada je Fairphone 3 konačno i službeno predstavljen kao mobilni uređaj iz srednjeg segmenta.

Bazira se na Qualcomm-ovom Snapdragon 632 čipu, 5,65-inčnom FHD+ ekranu u 18:9 formatu, 4 GB RAM, 64 GB interne memorije za skladištenje podataka proširive microSD karticama te na bateriji sa kapacitetom od 3000 mAh i podrškom za QuickCharge 3.0. Postoji i USB Type-C priključak, 3,5-milimetarski priključak za slušalice, podrška za dual band Wi-Fi, NFC i Bluetooth 5.0.

Sa zadnje se strane osim senzora otisaka prstiju nalazi i jedna 12-megapikselna kamera s Dual Pixel PDAF-om, otvorom blende f/1.8 i LED flashom. Selfie kamera je 8-megapikselna sa otvorom blende f/2.0. Operativni sistem je Android 9.0 Pie.

Fairphone 3 se može nabaviti putem službene stranice za 450 €, uz napomenu da u kutiji sa uređajem nema ničega drugog, dakle punjač, USB Type-C kabal i slušalice potrebno je kupiti posebno (po 20 € zasebno za svaki od navedenih elemenata).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.