Specijalni iPhone-i za bezbednosne stručnjake i bug bounty program za macOS


Prema Forbesu, kompanija iz Cupertina bi uskoro trebala znatno da unapredi svoje aktivnosti vezane za bezbednost njihovih uređaja i povezanih platformi.

Tako se spominju i nove posebne verzije iPhone-a specifično namenjene stručnjacima za bezbednost koji će preko takvih uređaja lakše pronalaziti eventualne bezbednosne propuste i bugove.

Interni izvori u Apple-u na koje se poziva Forbes napominju kako između ovih i developerskih iPhone-a koji su dostupni developerima iOS aplikacija i igri nema previše razlika. Specijalni iPhone-i za bezbednosne stručnjake i developere razlikuju se od uobičajenih po tome što su manje kontrolisani i imaju manje ograničenja (ipak iPhone-i za bezbednosne stručnjake će imati nešto više ograničenja u odnosu na developerske).

Apple-ove službena najava ove opcije trebala bi da bude na ovogodišnjoj Black Hat konferenciji koja se održava u Las Vegasu. Na istom događanju kompanija iz Cupertina bi trebala da predstavi i novi bug bounty program nagrađivanja namenjen njihovoj macOS platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.