Steam u Kinu stiže pod drugim imenom i uz poštivanje tamošnjih pravila


Valve-ov servis za igrače Steam u zadnje je vreme suočen sa konkurencijom koja želi da im otme deo kolača na tržištu (npr. Epic Games).

Stoga Valve planira lokalizovanu ponudu za veliko kinesko tržište. To neće učiniti putem Steam-a kakvog znamo već će na kineskom tržištu ponuditi uporedivi servis koji neće dobiti samo drugačije ime već će doći i sa ponešto izmenjenim pravilima te uslugama.

Prema pisanju internet stranice TechNode, u Kini će se pojaviti verzija Steama koja je autonomna i potpuno odvojena od međunarodne inačice Steam-a.

Platforma će se zvati Zhengqi Pingtai (u prevodu Steam platforma) u čiji će ime biti osnovana i istoimena kompanija, Valve će se pri pokretanju servisa oslanjati na lokalnog partnera, kompaniju Perfect World.

Platforma Zhengqi Pingtai će biti specifično krojena za kineske korisnike, sadržavaće prilagođene verzije popularnih igara koje će biti u skladu sa tamošnjim pravilima i zakonodavstvom.

Na samom početku delovanja servisa biće predstavljeno 40 igara među kojima i prilagođene verzije igara Dota 2 i Dota Underlords. Za sada još uvek nije poznat tačan datum predstavljanja ovog servisa u Kini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.