Uskoro stiže RealmeOS


Realme, podbrend kompanije Oppo krajem ovog meseca predstaviće nove telefone – Realme 5. Unutar nove serije koja će biti predstavljena 20. avgusta 2019. nalaziće se barem dva modela - Realme 5 i Realme 5 Pro koji će se između ostalog odlikovati i većim brojem kamera (spominju se četiri kamere), s tim da će glavna kamera imati Sony-jev 48 MP senzor IMX586.

Navedeni uređaji bi prema aktuelnim informacijama trebali da budu ujedno i zadnji koji će na tržište stići sa ColorOS-om kojeg je Realme pozajmio od matične kompanije Oppo. Pre nego što bude predstavljen uređaj kodnog naziva Diwali, a što bi se trebalo dogoditi 27. oktobra biće predstavljen RealmeOS. Iako se čini kako se radi o još jednom potencijalnom prebegu sa Android-a, RealmeOS to nije, već će za razliku od HarmonyOS-a biti usko vezan uz Android, tačnije temeljiće se na Androidu Q.

Glavna razlika u odnosu na ColorOS trebala bi da bude u korisničkom interfejsu koje će omogućiti ugradnju nekih funkcija kojih neće biti u ColorOS-u. Tako je barem u intervjuu za India Today izjavio CEO kompanije Realme – Madhav Sheth. Sheth je potvrdio kako će RealmeOS uskoro biti spreman za premijeru, ali osim kako će sadržati funkcije koje su tražili sami korisnici nije otkrio nikakve druge detalje o novom operativnom sistemu.

Ipak od ranije se zna kako se neće raditi o preimenovanoj stock verziji Android-a budući je Sheth u aprilskom intervjuu (GSMArena) između ostalog izjavio i kako smatra da stock Android ne pruža pravo iskustvo te da većina najpopularnijih telefona nema čisti, već dorađeni (čitaj: poboljšani) Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.