Verizon prodaje Tumblr vlasniku WordPress.com-a


Servis Tumblr vrhunac svoje slave proživeo je 2013. godine kada ga je Yahoo preuzeo za čak 1,1 milijardu dolara. Usledeo je pad Yahoo-a, čije je delove poslovanja nasledio američki telekomunikavioni konzorcijum Verizon, pa je tako Tumblr ostao pod Verizon-om do današnjih dana. Tamo mu nije baš sjajno išlo, pa su pokušali ponovno osmisliti strategiju poslovanja, krenuli zabranjivati sadržaj za odrasle, da bi pre nekoliko meseci počeli ozbiljnije da traže kupca.

Kako je sada objavljeno, našli su ga. Reč je o web kompaniji Automattic, najpoznatijoj po tome što je u njihovom vlasništvu poznata blogerska platforma Wordpress.com. Usled toga i činjenice da se Automattic i inače bavi raznim web uslugama, Tumblr bi se mogao dobro uklopiti u njihovo poslovanje. Šef ove kompanije Matt Mullenweg objavio je vest na svojem blogu i napisao da se raduje tome što će WordPress.com i Tumblr od sada sarađivati na razvoju "boljeg, otvorenijeg, inkluzivnijeg i zabavnijeg weba". Najavio je i kako će Tumblr odmah po zaključenju preuzimanja dobiti neke nove, uzbudljive, funkcionalnosti.

O ceni ove akvizicije službeno se nije saznalo ništa, ali neki izvori tvrde kako ona nije viša od 3 miliona dolara – u poređenju sa 1,1 milijardom od pre šest godina, ovo je zaista "kikiriki".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.